top of page
Keresés

6. rész - Tomboy style

Néha még magamon is meglepődöm.


Stílusutazásunk újabb állomása a Tomboy.

Ahhoz, hogy egyszerűen, előítéletek nélkül tudjunk belemélyedni ebbe az irányzatba, úgy gondoltam, a saját képemmel indítom ezt a bejegyzést.

Mert minél jobban belemélyedek, és keresem a képeket ehhez a stílushoz, annál inkább úgy érzem, hogy az alapoknál kell kezdenünk a megértését.


A tomboy angol eredetű és a jelentése fiús lány.

A 16. században kezdték el ezzel a névvel illetni a vad természetű, pimasz lányokat, akik fittyet hányva a társadalmi elvárásokra, úgy viselkedtek, mint a szemtelen fiútársaik.Napjainkban pont ugyan ez a jellemző. Ez egy fiatal, fiús stílus, amit a lányok azért viselnek, mert így érzik jól magukat. Ha megkérdezzük őket, miért öltözködnek így, akkor a válaszuk a "kényelmes, szeretem, laza, tetszik, menő"……Ha mögé nézünk, akkor lehet egy szubkultúra része vagy egy éppen csak fejlődő fiatal nő, aki nem tudja és nem is akarja nőiességét megmutatni.


Aztán vannak a lányok, akik tényleg a fiús játékokat, sportot kedvelik.

Gondoljatok bele! Mi lenne, ha nem lett volna egy Emilia Earhart az első női pilóta, aki egyedül repülte át az Atlanti-óceánt.Vagy ott van Coco Chanel, aki felvállalva magát, a kényelmet hozta el nekünk nadrágjaival, blézereivel vagy éppen a láncos táskáival.Itt van nekünk Missy Elliott, a rap királynője, aki egy szubkultúra képviselője.Szemtanúja lehettünk, hogyan változott tomboy-ból egy hölggyé Billie Eilish.És ott van a szomszéd lány, aki még csak így tudja kezelni a testét.

Elrejti, és így beleolvad a közösségbe.


Tévesen, időnként a Masculin stílusban öltözködő hölgyeket is ide sorolják.

A különbség a két stílus között, hogy egy Tomboy az mindig a fiú, a Masculin pedig a férfi stílusa.Ennek a stílusnak az egyik legismertebb képviselője Diane Keaton.
És hogy kinek áll jól?

Ebben az esetben is jó, ha a genetika besegít. Előnyös a vékony és egyenes testalkatú hölgyeknek - ha az arcszerkezet karakteres és a személyiségünk is elbírja a fiús betüremkedést a térbe. Ebben a stílusban öltözve nem lehet bájologni és finomkodni. Viszont érződik a határozottság minden megnyilvánulásban.


Mit gondolsz? Öltöznél #tomboy vagy #masculin stílusban?

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page