top of page
Keresés

'Chic' Style-portfolió - Első rész


A klasszikus elegáns vonal nem egy megengedő irányzat.

Éppen ezért viszonylag ritkán láthatjuk a mindennapokban.Tetszik nekünk Letízia Spanyol királynőn, elismerjük Michelle Obamán vagy Katalin Hercegnén, de engem az tesz kíváncsivá, hogy mit viselnének ők, ha nem írja elő az etikett a megjelenésüket.Milyen ruhákat viselnének, ha bele tehetnék a személyiségüket?


Tadaaaam! …..és itt is vagyunk a chic stílus ezerarcú világában.

Lapozzunk bele ebbe a portfólió albumba (mert miért csak a modelleknek járhat “A könyv”), hogy megnézhessük tetszik-e nekünk.


Vajon melyik irányzattal tudsz azonosulni?Első oldal: Classic chic
Nőies, nincs benne semmilyen masculin energia, alakot lazán követő szabásvonal, finom alapszíneket használ, nem találunk benne minit vagy mélyen dekoltáltat. Nem lehet a ruha áttetsző.

Második oldal: Dramatic chicTalán ennél a stílusnál kell a leginkább figyelnünk, hogy "Én viselem a ruhát, és nem a ruha engem."

A Classic chic az alapja, de sokkal inkább figyelemfelkeltő.

Alap színeket használ, amiket úgy kever, hogy feszültséget keltsen.

A különleges szabásvonalat pedig különleges textilekkel erősíti fel.


Ha megjelensz egy ilyen stílusú ruhában, és viselni is tudod, akkor biztos lehetsz, hogy nem fognak elfelejteni.Harmadik oldal: Romantic chicGyökerei a kisiskolás korra vezethető vissza. Vagy mondhatnám úgy is királylányos. Kedves, lágy vonalak jellemzik. Nem mutat túl sokat, akárcsak a kiinduló stílusunk, a Classic chic. Vele ellentétben viszont jöhet minden, ami fodros, masnis. A szoknyák és ruhák libbenek, nem feszülnek a testre. Színeiben visszafogott, de megjelennek az apró virágos minták.

Nincsenek fiús elemek. Minden darab feminin.Negyedik oldal: Metropolitan chic
Ez az a stílus, amiben a legtöbb cég otthonosan mozog.

Minden fast fashion márka kínálatában találunk hozzá alapdarabokat.

Jellemző erre az irányzatra, hogy ha ebben a stílusban öltözködünk, akkor sosem lehetünk alulöltözöttek.Képzeld el, hogy reggel elindulsz a munkahelyedre, és este ugyanabban a ruhában egy baráti találkozón is megjelenhetsz, ahol is azt mondják "Huh! De jól nézel ki!". A darabok időtállók, mindenféle erőlködés nélkül összeállnak. Itt már megjelenik a nadrág, de mindig nőies kiegészítőkkel. Ezzel oldva a masculin energiát.Folytatás következik…..

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page