top of page
Keresés

Preppy style - Harmadik rész

Bár még elkalandoznék egy-két napot az Államokban, hogy alaposan megnézzem, miként viselik a Preppy-t, milyen is az Old money style a keleti vagy a nyugati parton, most mégis irány London a mi kis újra indított Concorde gépünkön.

Még a Vouge-ot sem tudjuk kilapozni rendesen, és már meg is érkezünk a Tory-k országába. Ha valahol, akkor itt aztán tudják, miként épül a stílus a hagyományokra és az értékekre. Hogyan köti össze a múltat a jelennel.


Anglia a gyapjú hazája. Így nem is meglepő, hogy a textilek, amik ehhez a stílushoz kapcsolódnak, mind természetes alapanyagúak és a mintájukat tekintve tradicionálisak.Mivel az angol vidék időjárása hűvös és csapadékos, az öltözködésük is ennek megfelelően réteges. Ezért a #britishpreppy is több ruhadarabot (réteget) tesz egymásra, hogy alkalmazkodni tudjon a különböző időjárási viszontagságokhoz.Az általunk “csak” skótkockásnak nevezett minta mögött is fontos történelmi üzenet van. Ezek a minták a skót klánok családi színeiből erednek. Minden klánnak megvolt a maga színkombinációja, így már akkor is nagyon erősen jelképezte az össze- és hovatartozást.

A korábban az Államokba kivándorolt családok utódai, emlékezve és visszatérve gyökereikhez, beemelték ezt a mintát az egyetemi előkészítők egyenruháiba, ezzel is erősítve a hovatartozás jelentőségét.Érzitek ezeknek a képeknek a hangulatán keresztül, hogy mennyire elit miliőt tudunk teremteni magunknak, ha ezt a stílust viseljük?

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page