top of page
Keresés

8. Színtanácsadás - "receptre íratnám fel mindenkinek"

Frissítve: 2021. ápr. 12.

Mire jó egy színtanácsadás?


Ha tehetném, receptre íratnám fel minden fiatalnak.


Képzeld el, hogy elérkezel a kamaszkorhoz. Nem sok mindennel, csak a világgal van bajod. Mert hát dúlnak a hormonok és ezáltal változik a tested. Soha nem látott pattanások jönnek az arcodra, hogy minél gonoszabb módon kicsesszenek veled. Már tükörbe sem akarsz nézni, mert “Bezzeg a szomszéd lány milyen csinos!”. Minden ruha jól áll rajta, te meg botladozol az esetlen végtagjaiddal.


Aztán ott vannak még a lelki dolgok. A szüleid nem értik vagy inkább Te nem érted őket. Hogy lehetnek ilyen maradiak?! Miért nem értik meg, hogy Neked a szakadt farmer, a rövid póló, és a mindegyismi tetszik. Különben is “Ők tutira nem értenek a divathoz!”


…és ekkor jönne valaki, aki segít abban, hogy meglásd a szépségedet. Nem kritizál, nem oktat, nem akarja, hogy más legyél.


Egyszerűen csak beszélget veled, meghallgat, kérdezget, hogy például: "Milyen színű volt a hajad régen?" vagy "Melyik színű ruhádban tetszettél a legjobban a többieknek?" Esetleg "Van olyan szín, amit nem kedvelsz?" Kizárólag csak veled foglalkozik.


Aztán előveszi a kendőit, és szép lassan megmutatja, hogy miként változik az arcod és a szemed színe, vagy miként lesznek halványabbak azok a fránya pattanások.


Nem oktat, csak mutat.


…és akkor egyszerűen észre kell venned, hogy milyen szép vagy! Nem kell mindig fekete ruhákat hordani, hogy elrejtsd a tested kerekedő formáit. Nem kell láthatatlanná válnod az emberek szemei elől. Nem leszel sápadt, beteges kinézetű mert hát a nagy nehezen megszerzett, legújabb divat szerinti ruha nem igazán áll jól neked.

…és kiderül, hogy nem veled van a baj, nem is a világgal, nem a szüleiddel, hanem csak a számodra nem megfelelő színeket veszed magadra.Mennyivel könnyebb lenne mindenkinek, ha ezt az időszakot úgy vihetnénk végig, hogy egy szín- és stílustanácsadó segített meglátni, hogy milyen szép is vagy!


A legjobb, hogy soha nem késő egy szakemberhez fordulni. Ugyan már nem a pattanásokkal küzdünk, hanem esetleg a szem alatti karikákkal, vagy az apró szarkalábakkal, ne adj Isten egy kis pigment folttal. Ezeken ugyan úgy tud segíteni a számunkra ideális szín viselése. Sokkal fiatalosabbnak, üdébbnek, kipihentebbnek nézünk ki, ha a megfelelő színű ruhadarabokat hordjuk.


Ja! …és ne felejtkezzünk el a stílusról sem!0 hozzászólás

Comments


bottom of page